Nourish magazin - Kozmetikum bedolgozási kisokos

Kozmetikum bedolgozási kisokos.

Kenegetés? Ütögetés? Krém? Szérum? Arcolaj? Szemkörnyék ápoló? Hogyan juttassuk be őket leghatásosabban bőrünkbe?


Legtöbbször a szérumok és az arcolajok alkalmazásáról kérdeztek minket, de a tisztítótejek, vagy épp a tonikok használatának módja is többször kérdésként merül fel.
Most segítünk a „Hogyan?” megválaszolásában, hiszen a bőrünknek ideális kozmetikumok kiválasztása után, a megfelelő használat az, amivel maximalizálni tudjuk a termékek hatását, bőrünk pedig azonnal meghálálja a gondoskodást.Bőrtápláló készítmények


Aranyszabály, hogy minden egyes tápláló kozmetikumot közvetlenül a bőr letisztítása után vihetünk fel.

Arckrém
A krémeket mindig felfele irányuló mozdulatokkal (az álltól halánték felé, szemöldök vonaltól hajtő irányába) dolgozzuk a bőrbe, finom, de határozott mozdulatokkal.
Tipp: A nők több mint fele, minimum kétszeres mennyiségű krémet használ el, mint amire valójában szükségük lenne. A Nourish organikus, magas hatóanyagtartalmú krémjeiből egy borsószemnyi mennyiség bőven elegendő!

Szérum
A szérumot mindig krémmel együtt érdemes alkalmazni, vagy a krém alá, vagy a krém fölé helyezve. A szérum bedolgozásának legjobb módja, ha egy-két pumpányi Nourish szérumot teszünk a kezünkbe, amit eloszlatunk a tenyerünkbe, majd beborítjuk vele arcunkat. Pár nyomogató mozdulat, és készen is vagyunk!
Tipp: A szérumokat kúraszerűen érdemes alkalmazni, ameddig egy üvegcse mennyiség el nem fogy. Napi egyszer használjuk, a krém alá vagy fölé. A bőr hihetetlenül meghálálja a plusz gondoskodást!

Arcolaj
A Nourish ránctalanító, feszesítő, kimagasló minőségű olajkompozícióit körkörös mozdulatokkal - de a bőrt nem gyűrve - dolgozzuk a bőrbe!
Tipp: Bár sok olajat csak éjszakára ajánlatos a bőrre kenni, a Nourish organikus arcolajai kiváló felszívódással rendelkeznek, ezért nappalra is feltehetjük őket!

Szemkörnyékápoló
A bőr a szem környékén négyszer vékonyabb, mint az arc más területein, éppen ezért különös gondossággal, ujjbegyeink segítségével, enyhe, ütögető mozdulatokkal vigyük fel a szemkörnyékápolót.
Tipp: Számos nő rontja el a szemkörnyékápoló alkalmazásának helyét! Bizony, sokan közvetlenül a szemük alá dolgozzák be a kencét! Helyesen, egy nagy félkör alakban helyezzük fel szemkörnyék ápolónkat. Haladjunk egészen a halántéktól indulva a szem alatti területeken át az orrnyeregig. A Nourish szemkörnyékápolóit nyugodtan be ütögethetjük a szemöldök alatti területre is!

Arctisztító készítmények


Arctisztító tej
A tejekkel kétféleképpen dolgozhatunk. Vagy vattakorongra tesszük, vagy ujjainkkal körkörösen közvetlenül a bőrünkre visszük. Bármelyik megoldást is válasszuk, fontos, hogy utána a bőrt vízzel le kell öblíteni!

Arctisztító gélt
Az arctisztító gélt nedves bőrre, vagy nedves kézzel vigyük fel, szintén körkörös mozdulatokat használva. A vizes öblítés itt sem maradhat el!

Arctonik
A tonikokat mindig a tej, vagy hab után alkalmazzuk és általában vattakorong segítségével visszük fel a bőrre.
Tipp: A Nourish tonikjai permetes szórófejjel vannak ellátva, így a vattakorong használatát nyugodtan elhagyhatjuk. Arctisztítást követően egyszerűen csak permetezzük a bőrre, és a tonik már el is végzi funkcióját! Visszaállítja a bőr pH értékét, felfrissíti bőrünket, üdít, tonizál!

Garzó Beatrix

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.